FAQ - veel gestelde vragen

 

FAQ staat voor 'Frequently Asked Questions', veelgestelde vragen. 

Hier vindt u een lisjt met de meest gestelde vragen aan het ENAT secretariaat.

Indien u een vraag heeft die er niet bij staat, twijfel dan niet contact op te nemen met het ENAT secretariaat of contactpersoon in Nederland. 

De contactgegevens vindt u hier. 

 

Wat is toegankelijk toerisme?

Met toegankelijk toerisme wordt bedoeld dat vakantie, recreatie en reizen voor iedereen toegankelijk is. Met iedereen wordt hier bedoeld dat ook mensen met een fysieke, mentale, auditieve of visuele beperking er gebruik van kunnen maken. Faciliteiten moeten hiervoor vaak aangepast worden, omdat reguliere faciliteiten van bijvoorbeeld hotels, musea of openbaar vervoer niet automatisch toegankelijk zijn voor iedereen. In het Engels wordt de term 'accessible tourism' vaak gebruikt als vertaling van toegankelijk toerisme. 

Wij willen graag op vakantie binnen of buiten Europa, kunt u ons daarbij helpen? 

Nee, ENAT kan u daar niet direct bij helpen. Wel kunt u bij 'links' zoeken naar nuttige bedrijven die u verder kunnen helpen. 

Kunt u mij helpen bij het organiseren van mijn vakantie in Nederland? 

Nee, ENAT kan u daar niet direct bij helpen. Wel kunt u bij 'links' zoeken naar nuttige bedrijven die u verder kunnen helpen. 

Waar kan ik correcte professionele informatie vinden over het verbeteren van toegankelijkheid?

ENAT kan u in contact brengen met de juiste instanties in Nederland. Tevens kunt u via 'links' zoeken naar de juiste organisaties. 

Mag ik het ENAT logo gebruiken in advertenties of op de website?

U kunt de logo's en banners gebruiken als u lid bent van ENAT.